Cristel Zwart Random Creatives

Cristel Zwart | Co – Founder

Van jongs af aan ben ik al bezig met oplossingen bedenken. Op mijn allereerste c.v. stond al dat problemen er zijn om opgelost te worden. Nadenken over hoe ik op een creatieve manier met vragen en probleemstellingen om kan gaan, zit in mijn natuur.

Ik begon mijn creatieve carrière met het designen van logo’s’ en huisstijlen wat ik heb uitgebreid tot het vak van art director, waar ik me meer bezig kon houden met het creatieve denkproces.

De volgende stap was de conceptmatige kant. Concepten bedenken voor zakelijke events en daarbij behorende campagnes heb ik lang volgehouden, lang voor een millennial dan.. wel 6 jaar. Daarna vond ik dat het tijd was om me los te maken van het werken voor 1 bedrijf, in 1 branche voor 1 communicatiemiddel. Creativiteit kent namelijk geen grenzen en houdt niet op bij een bepaald product, merk of branche.

Daarom was het zo gaaf om samen met Paul, oud-collega en brainstorm maatje, Random Creatives te beginnen. Geen beperkingen, geen grenzen. Gewoon daar creatieve impulsen brengen waar het nodig is. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is, maar zo voelt het niet. Want elke keer als we ergens naar buiten lopen met een gave vraag of opdracht knijpen we nog steeds in elkaars armen of we dit niet dromen.

Mijn persoonlijke toverwoord is ‘doorgronden’.
Doorgronden van merken en organisaties maar ook van je daadwerkelijke doel. Het doorgronden om tot de essentie te komen is mijn essentie van creativiteit.